Ëndrra e Don Kishotit

Klasa e letërsisë

faqe në ndihmë të gjimnazistëve

Qëllimi i faqes

Lënda e letërsisë në gjimnaze është një lëndë e bukur, por e vështirë. Vështirësia qëndron në subjektivitetin e saj e sidomos në maninë që kemi thuajse të gjithë për të standardizuar përgjigjet në orët e mësimit.
Kjo faqe është ndërtuar për t'u ardhur në ndihmë nxënësve të gjimnazeve, pse jo edhe mësuesve të tyre me analiza dhe komente letrare, modele testesh, paraprovime dhe ndihmë në përgatitjen për provimin e Letërsisë në Maturën Shtetërore.
Analiza dhe komente që do t'u ndihmojnë të përvetësoni çështje dhe koncepte letrare, si dhe të kuptoni dhe shijoni letërsinë. Analizat dhe komentet janë përgatitur për autorë ose për vepra/fragmente të ndryshme, përgjithësisht vepra ose autorë të programit të gjimnazit. Në analizë dhe koment i është dhënë rëndësi e dorës së parë kuptimit dhe interpretimit letrar të veprës/fragmentit.
(për më tepër shih: Analiza, komente)
Në këtë menu do të gjeni një listë me modele testesh të përgatitura për autorët dhe fragmentet e programit orientues të Maturës Shtetërore Letërsi (rinovohet çdo vit), shtjellim të fragmenteve të programit të letërsisë për MSH (sistemi pyetje-përgjigje). Do të gjeni gjithashtu katalogun e plotë të tezave të Provimit të Maturës Letërsi dhe skemat e vlerësimit të tyre, sipas profileve, në renditje kronologjike qysh prej vitit 2006, si dhe Programet orientuese të shpallura nga Ministria e Arsimit dhe Shpjeguesit e programeve kur këta janë publikuar.
(për më tepër shih: Matura Letërsi)
Biblioteka e gjimnazit "RaqiQirinxhi" ka një fond mjaft të pasur me rreth 8000 libra dhe 4000 tituj, prej të cilëve rreth 1200 tituj i takojnë seksionit frëng. Katalogu  i biliotekës është publikuar onLine në mënyrë që ta bëjë bibliotekën të shfrytëzueshme në çdo moment. Tashmë mund të kërkoni dhe rezervoni librin që dëshironi në çdo kohë dhe prej kudo.
(për më tepër shih: Biblioteka On Line)
Rubrikë me lexime të përzgjedhura tekstesh dhe fragmentesh, me synimin e vetëm kënaqësinë që të jep leximi i diçkaje të bukur.
 
(për më tepër shih: Kënaqësia e leximit)

Dosja e shkrimtarit

TestQuiz

Përmbledhje e shkurtër e jetës së shkrimtarëve dhe poetëve që kanë shenjuar letërsinë botërore dhe atë shqiptare. Momentet kyçe të jetës që kanë ndikuar në veprën e tyre. Material filmik dhe dokumentarë me fakte interesante dhe pamje autentike nga vendet ku kanë jetuar. Galeri fotosh e dokumentesh etj.

(për më tepër shih: Dosja e shkrimtarit)
Modele pyetjesh me shtjellim, pyetje me alternativa, quiz, fjalëkryqe etj. për vepra dhe autorë të ndryshëm të cilat do t'u ndihmojnë të përvetësoni çështje dhe koncepte letrare, si dhe të kuptoni dhe shijoni letërsinë.

(për më shumë shih: TestQuiz)
Google pagerank and Worth
Website reputation
 
 
Website reputation
MEMBERS AREA
VIDEOT E FUNDIT
591 views - 0 comments
969 views - 0 comments
PËRSHTYPJE
 • "Z. Rezar jeni nga ata pak persona që me të vërtetë meritojnë respekt. Respekte dhe faleminderit."
  Kalem
  Respekt
 • "ju falenderoj per kete pune te palodhshme dhe te pakushtezuar qe ju na kushtoni ne , maturanteve.. ju perge..."
  zoja
  customer
 • "Urime per punen e palodhur!"
  evy